Hotot

Baggrund:                                                                                                                                          Hotot har fået sit navn efter den nordfranske by Hotot-en-Ange, hvor den opstod.

På fransk er H'et og det sidste t stumt, hvorfor navnet udtales som "O-to", med tryk på sidste stavelse. Man kan da også bare forblive dansk og bruge et af racens kæle- eller øgenavne og kalde den Hottentot eller Knold og tot.

1902 står opført som året hvor den første Hotot så dagens lys. Men det gik meget langsomt med at få Hotot optaget i standarderne. I hjemlandet Frankrig skete det først i 1922. Schweiz optog den i 1927. Tyskland ventede helt frem til 1961, og englænderne endnu længere.

I 1963 tog Jens Trøst Jørgensen til Holland, for at importere forskellige racer til danske kaninavlere. Blandt de indkøbte dyr var "Witte van Hotot". Racen blev officielt præsenteret på Landudstillingen i 1964 og blev optaget i Nordisk Kaninstandard 2 år efter.

Kendetegn:                                                                                                                                              Hotot er kendetegnet ved sin hvide farve og øjenring omkring øjnene samt store og kraftige størrelse.

Den har en ideal vægt på 4,01 kg. og højere, og hører dermed til gruppen af store racer.

Sort Hotot

Sort Hotot