Hotottegnet

Hotot er både en race og en tegning. Racen opstod i Frankrig i begyndelsen af det tyvende århundrede. Tegningen er senere overført på andre racer bl.a. Hermelin og Dværghare, men også på Dværg Vædder, Rex, Lille Rex og Hermelin Rex er den godkendt.

Der har hersket og hersker stadig nogen tvivl om, hvad Hotot er for en fyr. Som man ser af den gengivne variationsrække hos hollænder kan der være tale om en lys hollænder. Derfor taler også, at blandt de fejltegnede i kuldene hos Hotot, har størsteparten en tydelig tendens til hollændertegning. At Hotot skulle være en lys scheckevariant anses for udlukket. Hvordan skulle man kunne avle ålestreg, sidepletter og øretegning væk og samtidig bevare en øjenring, der oven i købet oftest er mere velformet end hos scheckerne ?

De nyeste fagbøger mener at Hotot både har hollænder- og scheckeanlæg. Rent praktisk er dette faktisk blevet bevist. Paul Johansen, Oldenkrog, som har arbejdet med at overførere hototanlægget til Hermlin har haft tydelige identifikationer på at dette passer.