Lille Rex

Baggrund:                                                                                                                                             Racen stammer fra USA, hvor den blev godkendt i i 1988. Den har som de øvrige Rexer, en helt fantastisk blød pels. Da Lille Rex i sit hjemland USA primært blev avlet som kælekanin, går den for at have et roligere sind end sine større artsfælder. Da Lille Rex er forholdsvis ny i Europa, er den fortsat ikke så udbredt. Den er udbredt i Østrig, Schweiz og England. Men er eks. ikke godkendt som race i Tyskland.

I Danmark er racen ny. Den blev først godkendt i 2010, hvorfor der endnu kun er få avlere af denne race.  

Kendetegn:                                                                                                                                                    Lille Rex er først og fremmest kendetegnet ved sin korte og muldvarpeagtige bløde pels.

Idealvægten er 1,7 - 2,1 kg. Lille Rex hører derfor til de små kaninracer, på trods af at den vægtmæssigt ligger mellem dværgracerne og de små racer.

Lille Rex findes i mange farver. Den findes i 2 og 3 farvet dalmatiner og russertegning, og er godkendt i hotot- schecketegning.

Sort dalamtinertegnet Lille Rex

3 farvet dalmatinertegnet Lille Rex