Lille Tysk Schecke

Baggrund:

Lille Tysk Schecke er en forholdsvis ung race. Den nævnes første gang i Danmark i forbindelse med en omtale af Europaudstillingen i 1979.

Blandt eksperter er der stor uenighed om oprindelsen af Lille Tysk Schecke. Tyskerne siger, at den er af tysk oprindelse, hollænder siger hollandsk, franskmændene siger det tidligere Tjekkoslovakiet. Tyskerne har et navn at sætte på faderen til deres Lille Tysk Schecke, det er Arnold Hut i Dachingen, der i 1972 satte sig for at fremavle en miniature udgave af Tysk Kæmpe Schecke. Han startede med at krydse Tysk Kæmpe Schecke med Engelsk Schecke, men fik store problemer med "kæden". Da det så ud til at han måtte opgive sit forehavende, fik Arnold Hut oplyst at der i årtier i Tjekkoslovakiet havde eksisteret en schecke i den udgave han ville fremavle, så med hjælp af importer der fra, lykkedes det ham efterhånden at nå sit mål. Lille Tysk Schecke blev optaget i den tyske standard i 1977. Hollænderne siger at de kom først, da de allerede havde den i deres standard i 1975. Men der er nok ingen tvivl om at Tjekkoslovakiet kom først. Lille Tysk Schecke kom til Danmark i 1979, og blev optaget i Nordisk Kaninstandard i 1980.

Det var Jørn Clevin, Kastrup, der importerede Lille Tysk Schecke til Danmark. Han introducerede Lille Tysk Schecke, sammen med en anden racer, der er en mindre udgave af en kæmpe race, nemlig Lille Tysk Vædder. LilleTysk Schecke blev optaget i Nordisk Standard i 1980.

Racen har aldrig haft den store udbredelse i Danmark.

Kendetegn:

Typen på Lille Tysk Schecke er kendetegnet ved ørenes længde harmonere med kropsstørrelsen. Kroppen er langstrakt uden at virke smal. Kropsstillingen giver en let knejsende holdning.

Med en idealvægt på 3,01 - 3,70 kg, hører Lille Tysk Schecke til i den lette ende i gruppen af Mellemstore racer.

Blå Lille Tysk Schecke

Blå Lille Tysk Schecke

Vildtfarvet Lille Tysk Schecke